A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад «Великопроходівський ліцей» Дергачівської міської ради Харківської області
КЗ «Великопроходівський ліцей»

Новини

Дата: від до Скинути

Радіодиктант національної єдності 2023

Відтепер саме 27 жовтня українці святкують День української писемності та мови. У такий день, вже традиційно, учасники освітнього процесу КЗ "Великопроходівський ліцей" долучились до написання Радіодиктанту національної єдності 2023.

20:16 27.10.2023

Практичний онлайн-семінар "Реалізація науково-педагогічного проєкту "ІНТЕЛЕКТ УКРАЇНИ" "

🖋️ 27 жовтня 2023 року для вчителів початкових класів педагогічними працівниками КЗ «Великопроходівський ліцей» було проведено практичний онлайн-семінар за темою: «Реалізація науково-педагогічного проєкту «Інтелект України». Вчителі, які працюють за цим проєктом, поділилися своїм досвідом роботи та провели дидактичні активності із колегами Дергачівської ОТГ, які працюють у початкових класах.

11:03 27.10.2023

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, мета якого – висвітлення проблеми торгівлі людьми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам. Проблема торгівлі людьми не може бути розв’язана на рівні однієї країни: нові виклики та загрози вимагають консолідації як зусиль інституцій на державному рівні та міжнародної спільноти, так і зусиль кожного з нас. Варто бути обізнаним та обачним, щоб не допустити критичних ситуацій.

04:49 18.10.2023

Урок доброти щодо гуманного та відповідального поводження з домашніми тваринами.

Вже традиційним стає для учасників КЗ "Великопроходівський ліцей" проведити у жовтні уроки доброти щодо гуманного та відповідального поводження з домашніми тваринами. Цьогоріч ми стали учасниками ІV Міжнародного Уроку Доброти, під час якого класні керівники обговорили з учнями, як правильно доглядати за домашніми тваринками, про важливість відвідування ветеринарного лікаря, про те, як і чим ми можемо допомогти безпритульним тваринам. Допомогли нам в цьому інтерактивні вікторини від фонду допомоги тваринам "Happy Paw".Проводити такі зустрічі та бесіди важливо, адже Уроки доброти не лише є антистресом, дарують школярам відчуття єдності у площині добра, але і виховують головні людські якості - добро, відповідальність, гуманність та альтруїзм. Саме ці якості характеризують цивілізоване суспільство.

04:22 13.10.2023

Участь вчителів в онлайн-тренінгу: “Безпека дітей в Інтернеті: інструменти та поради для вчителів”

У нинішніх реаліях педагогічні працівники постійно тримають руку на пульсі і підвищують свої знання та навички для удосконалення освітнього процесу. Так 10 жовтня вчителі КЗ "Великопроходівський ліцей» стали учасниками онлайн-тренінгу: “Безпека дітей в Інтернеті: інструменти та поради для вчителів”, котрий був організований компанією Google у співпраці з Міністерством освіти і науки України. Освітяни отримали поради та практичні інструменти від сертифікованого тренера Google for Education Вікторії Лещенко, які допоможуть вчителям під час уроків розвивати у дітей практичні навички, щодо безпечного користування всесвітньою мережею Інтернет.

22:20 11.10.2023

Всесвітній день психічного здоров'я

10 жовтня - Всесвітній день ментального здоров'я. Цього року подія є особливо актуальною для України, адже мільйони дітей і молоді, як в країні, так і за її кордонами, зараз як ніколи потребують емоційної чи психологічної підтримки. Сьогодні учасники освітнього процесу КЗ "Великопроходівський ліцей" зустрілись на цікавому тематичному онлайн-заході, під час якого учні дізналися, як піклуватися про своє ментальне здоров'я, навчилися технікам емоційного розслаблення та практично виконали вправи, які допомагають зняти напруження, а також стали активними учасниками Всеукраїнського флешмобу "Руханка сили".

22:09 10.10.2023

Зупинемо булінг разом(тиждень протидії булінгу)

Булінг –явище, яке, нажаль, все більше поширюється як в Україні, так і в усьому світі. Тож з метою формування толерантних стосунків між дітьми з 3 по 6 жовтня у КЗ "Великопроходівський ліцей" соціальним педагогом Козирьковою Іриною Володимирівною був проведений тиждень протидії булінгу. Діти поглибили знання про те, як можна захистити себе, попередити цькування, залякування, агресивне переслідування. Переглядали та обговорювали соціальні ролики, мультфільми. Всі зрозуміли, що навіть поодинокий випадок булінгу залишає глибокий емоційний слід. Зупинимо булінг разом!

22:05 09.10.2023

Всеукраїнський урок єдності

6 жовтня 2023 року відбувся Всеукраїнський урок єдності, учасниками якого стали також учні та вчителі нашого ліцею. Сьогодні ми мали змогу дізналися, як протидіяти соціальним стереотипам, хто такі боти та тролі, як розумно споживати інформацію і не вестися на маніпуляції. Урок реалізувався національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики й Суспільним Мовленням за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії.

21:58 06.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень