A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад «Великопроходівський ліцей» Дергачівської міської ради Харківської області
КЗ «Великопроходівський ліцей»

Новини

Дата: від до Скинути

Ми за світ без насильства!

Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. Щорічно з 25 листопада до 10 грудня у регіонах України в рамках загальнонаціональної акції “16 днів проти насильства” проводяться різноманітні заходи, спрямовані на те, щоб привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав дітей, жінок , тощо. Так у КЗ «Великопроходівський ліцей» проведено чимало заходів на формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства: виховні години «Сім’я – простір без насилля». «Добро починається з тебе», тренінги «Твоє життя – твій вибір», «Зупини насильство – захисти себе». Також учні долучилися до традиційної акції «Ця рука нікого не вдарить» і власноруч виготовили кольорові долоні-символи. Ми за світ без насильства!

14:47 03.12.2020

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

1 грудня по всьому світу відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Головним інструментом профілактики є всебічні знання про хворобу, шляхи інфікування та чинники, що сприяють цьому. Таким чином, зв’являється можливість захистити себе, зменшити шкоду від ВІЛ для особистості та суспільства. З метою формування навичок здорового способу життя у КЗ «Великопроходівський ліцей» для учнів було проведено бесіди та виховні години на теми «Шкідливі звички та їх наслідки», «СНІД - загроза людству», «Шляхи передачі ВІЛ», «Хто попереджений - той захищений».

15:26 01.12.2020

27 листопада 2020 року вихованцi дошкiльного пiдроздiлу разом зi cвоiми вихователями стали учасниками театрального дiйства "Пригоди Буратіно"

Театралізована діяльність — це одна із провідних ліній у вихованні всебічно розвиненої особистості та один із ефективних засобів розвитку художньо-творчих здібностей дошкільника. Вона сприяє естетичному вихованню дітей, долучає їх до мистецтва, розвиває вміння бачити, чути, розуміти красу слова, дії. Театральне мистецтво близьке і зрозуміле дітям, адже в його основі — гра, а це для малюка — найголовніший аспект діяльності, адже діти, граючись, розвиваються. Так, 27 листопада 2020 року вихованцi дошкiльного пiдроздiлу разом зi cвоiми вихователями стали участниками театрального дiйства"Пригоди Буратіно". Пiд час перегляду у залi панувала справжня казкова атмосфера.

16:34 27.11.2020

День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Голодомор 1932-33 років є однією з найбільших трагедій в історії українського народу. Понад півстоліття ця жахлива сторінка замовчувалася, і тільки наприкінці ХХ століття з’явилися перші публікації, дослідження, почався запис спогадів очевидців, видання збірок архівних документів, увічнення пам’яті загиблих. З метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу, поглиблення знань в учнів про Голодомор його причини, перебіг і наслідки для суспільства у КЗ «Великопроходівський ліцей» для учнів були проведені виховні години і уроки пам’яті за темами: «Голодомор: трагічні уроки історії», «Правда про ті роки», «Скорботна пам'ять поколінь». Діти власноруч виготовляли символи голодомору 1932-1933 років - незабудки пам’яті та пшеничні колоски, малювали тематичні малюки. У шкільній бібліотеці було організовано виставку літератури «Минуле стукає в наші серця».

16:22 27.11.2020

День Гідності та Свободи!

В Україні День Гідності і Свободи відзначають 21 листопада. Свято встановлено на честь двох доленосних подій нашої країни: Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року. З метою виховання патріотизму та гідності, усвідомлення себе українцями, формування почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею, розвитку бажання стати гідними громадянами України у КЗ «Великопроходівський ліцей» для учнів були проведені виховні години «День Гідності та Свободи», «Україна – територія гідності і свободи», «Гідність в повсякденних вчинках», «Яка твоя гідність», , виставка художньої літератури «З Днем Гідності і Свободи».

13:41 21.11.2020

#планетатолерантності

16 листопада 2020 року - Міжнародний день толерантності. Учні КЗ "Великопроходівський ліцей" в рамках районного проекту "Планета толерантності". "Терпимість, означає повагу, прийняття та правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів вияву людської індивідуальності. Їй сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті та переконань".

15:49 16.11.2020

У рамках відзначення Дня толерантності було проведено ряд різноманітних заходів з метою формування в дітей загальнолюдських, моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов.

Більше двадцяти років 16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності. Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою в 1995 році на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО.

15:41 13.11.2020

Вітаємо!

В цьому році ІІІ Всеукраїнський урок доброти, який проходив 5-6 жовтня, набув статусу Міжнародного! Адже до нього долучились педагоги та учні з 8 країн: Білорусі, Болгарії, Грузії, Казахстану, Латвії, Литви, Сербії та Хорватії. Тож наш заклад КЗ «Великопроходівський ліцей» став офіційним учасником І Міжнародного уроку доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин. Загалом 5-6 жовтня у Міжнародному уроці доброти взяли участь 1869 навчальних закладів. Всього проведено – 12 751 урок доброти.

14:31 12.11.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень